‘Zonder veel moeite keurig op gewicht en vol energie’

“Al een aantal jaar was ik niet tevreden over mijn gewicht. Ik vond dat ik te veel woog in verhouding tot mijn lengte. Ondanks dat ik naar mijn idee goed at en ook van bewegen houd, kreeg ik dat maar niet anders. Ik had geen idee hoe ik mijn gewicht gezonder kon krijgen. Totdat via ik vrienden hoorde over het leefstijlprogramma van Win From Within. Ik was direct nieuwsgierig, want ik wilde graag meer inzicht krijgen over mijn gezondheid. Ik ben voor het leefstijlprogramma Goud gegaan. Daarmee is er ook naar mijn DNA gekeken. Dat is echt een goede keuze geweest.”

Goede ondersteuning

“Ik ben in de zomer begonnen met het leefstijlprogramma. Ik vond het omschakelen naar een vetverbranding best pittig, maar ik werd heel goed ondersteund door de voedingscoach. Na ongeveer twee weken merkte ik al dat ik een nieuwe structuur had gevonden. De recepten die ik kreeg, waren ook lekker. Zo kreeg ik er vertrouwen in dat het mij zou lukken om tien kilo af te vallen, of nog liever vijftien kilo.”

Gevarieerd eten

“Mijn gezin eet gewoon met mij mee. Ik hoef dus niet apart te koken. Dat maakt het heel prettig. Het intermittent fasten kost me weinig moeite. Ik doe dit altijd in combinatie met carb-cycling. Op werkdagen eet ik pas rond twaalf uur ’s middags koolhydraatvrij- of arm. In het weekend neem ik wel een wijntje of iets lekkers bij de koffie. Zo maak ik graag een lekker patatje stoofvlees bijvoorbeeld. Dat kan gewoon. Maar er zijn ook weekenden dat we alsnog voor een keto-recept gaan. We eten nu echt heel gevarieerd. Deze andere manier van eten is al heel snel onderdeel van onze eet- en leefgewoonte geworden. Daardoor hoef ik er ook niet meer zo over na te denken.”

Meer kennis

“Het dagelijks bewegen vond ik geen opgave. Dat zat al voor een groot deel in mijn routine, alleen ik ben het nu consequenter gaan doen. Wat ik wel merkte is dat ik zo nu en dan last had van obstipatie en hoofdpijn. Ik ben daardoor zoekende geweest naar een goede combinatie tussen eten en bewegen. Dankzij de goede begeleiding die ik kreeg, weet ik nu veel beter waar ik op moet letten. Ik weet meer over voeding en de processen in mijn lichaam. Daardoor ben ik nu veel minder afhankelijk van suiker geworden. Mijn bloedsuikerspiegel is veel stabieler.”

Keurig op gewicht

“Het basisprogramma van twaalf weken verliep prima. Daarna ben ik zelf nog vier weken doorgegaan. Ik ben zestien kilo afgevallen! Ik ben van 80 naar 64 kilo gegaan! Het laatste half jaar ben ik keurig op gewicht gebleven. Dat komt ook doordat ik weet hoe mijn DNA eruitziet. Ik heb geen gen voor de vetverbranding. Daardoor is de kans op het jojo-effect bij mij groter. Met die wetenschap kom ik nu veel minder snel in de verleiding om in mijn oude gewoontes terug te vallen. Mijn focus ligt nu op het versterken van mijn spieren. Mijn energie is enorm vooruitgegaan. Ik ben door het leefstijlprogramma onder meer beter op mijn slaap gaan letten.”

Investering is het waard

“Op advies van het medisch team gebruik ik een aantal supplementen. Deze zijn gebaseerd op de microbioom- en bloedtesten die zijn gedaan. Alles bij elkaar heb ik nu een goede balans gevonden. Ik heb een goede basis gerealiseerd om gezond en gelukkig verder te leven. Als ik nu in de spiegel kijk, dan denk ik: ‘Het was het echt waard, ik ben het echt waard!’ Ik raad iedereen aan om deze investering in je gezondheid te doen.”

Esther van de Spek, 54 jaar

cart