‘Vol energie en geen ontstekingen en hoge bloeddruk meer'

“Nog niet zo lang geleden ben ik vijftig geworden. Dat was een dag met een lach en een traan. Niet omdat ik het erg vind om ouder te worden, wel omdat mijn moeder op haar vijftigste is overleden. Zij had het aan haar hart. Zelf kampte ik met een veel te hoge bloeddruk en ik had veel ontstekingen. Door een ontsteking aan mijn schouder kon ik niet meer werken. Ik stond op de wachtlijst voor een operatie, maar die is nu niet meer nodig. Ik voel me hartstikke goed. Ik zit vol energie en geniet volop van het leven, van mijn man, mijn drie kinderen, mijn werk.”

Meer energie en bloeddruk omlaag

“Doordat ik al langere tijd kampte met een enorm energiegebrek, was ik zelf al begonnen met beter eten en meer bewegen. Toen ik van vrienden hoorde over Win From Within werd ik nieuwsgierig. Ik zag bij hen letterlijk het resultaat: minder kilo’s en zoveel meer energie. Dat wilde ik ook. Mijn grootste doel was mij lekkerder gaan voelen én mijn bloeddruk naar beneden krijgen. Dat ik inmiddels ook negen kilo ben afgevallen, is een mooie bijkomstigheid.”

Je eigen saboteurs leren kennen

“Het fijnste aan het leefstijlprogramma vind ik het bewustzijn dat bij je wordt gecreëerd. Het gaat niet alleen maar over eten en bewegen, maar ook hoe je met bepaalde situaties moet omgaan. Je krijgt veel uitleg op het psychische vlak. Je leert daardoor je eigen saboteurs kennen. Die staan je in de weg om gezond te leven. Zo ben ik een pleaser. Maar ik weet nu hoe je nee kunt zeggen als iemand een appeltaart heeft gebakken. Ik leg nu uit dat ik aan mijn gezondheid werk en dat als ik dat niet doe, het niet goed met me gaat. Daarbij houd je respect voor degene die je iets aanbiedt, maar hij of zij krijgt ook respect voor jou.”

Leefstijl als medicijn

“Op dit moment zit ik in de stress- en slaapmodule. De filmpjes van Win From Within leggen goed uit wat je kunt doen om je stress te verlagen en beter te slapen. Ik ben me nu veel bewuster van de keuzes die ik maak. In tegenstelling tot de vele diëten die ik in mijn leven heb geprobeerd, heb ik helemaal niet het gevoel dat ik iets mis. Sterker nog, ik eet vele borrelhapjes. Zolang die verantwoord zijn, kan dat. Zelfs een wijntje is mogelijk. Ik word totaal niet geremd. Dankzij dit leefstijlprogramma kom ik in mijn vetverbranding en daardoor heb ik veel meer energie én val ik af. Ik heb ook geen ontstekingen meer, mijn bloeddruk is 120/80, ik slaap goed en mijn hongergevoel is weg. Je leefstijl kan dus echt als een medicijn werken!”

Patricia Bouwhuis-Schotanus 
50 jaar

cart