Als personal trainer werd ik met dit programma nóg gezonder

“In het dagelijks leven werk ik als fysiotherapeut en zelfstandig personal trainer. Ik ben daardoor altijd met gezondheid bezig. Toen ik hoorde van het leefstijlprogramma van Win From Within was ik meteen nieuwsgierig. Vooral het feit dat er naar je metabole gezondheid wordt gekeken en er testen worden gedaan, triggerde mij. Ik ben iemand die graag dingen uitprobeert, dus heb ik mezelf direct opgegeven.”

Iets minder gezond dan gedacht

“Het bijzondere is dat ik dacht dat het met mijn gezondheid wel goed zou zitten. Mijn gewicht was keurig in het groen en ik had verder geen klachten. Maar uit de eerste bloedtest bleek dat ik toch iets minder gezond was dan ik dacht. Mijn cholesterol was licht verhoogd en mijn bloedsuikerwaarden waren ook te hoog. Ik schrok er niet van, maar misschien was ik wel een beetje verbaasd. Achteraf gezien had ik de tijd daarvoor het nodige meegemaakt, waardoor ik onder meer twee keer ben verhuisd. De stress bij zulke life-events doet wel wat met je lichaam.”

Eerste week was wennen

“De eerste week van het programma vond ik wel erg wennen. Ik moest ineens andere boodschappenlijstjes samenstellen en anders gaan koken. Je bakt namelijk in vetrijke producten, zoals kokosvet en roomboter. Het gaat erom dat je hoog in de goede vetten komt en weinig koolhydraten tot je neemt. Daardoor ga je vet als je eerste energiebron aanspreken. Uiteindelijk wendde de nieuwe manier van eten en koken heel snel. Maar ik ben ook wel iemand die zich makkelijk aanpast.”

Goede waarden na acht weken

“Als personal trainer was ik echt heel benieuwd of ik er zelf wat van zou merken. Ik merkte al snel dat dat zo was. Zo sliep ik bijvoorbeeld beter. De nameting van mijn bloedwaarden gaf aan dat mijn cholesterol naar beneden was gegaan tot een goede waarde. En mijn bloedsuikerwaarden waren lager, naar hoe ze moesten zijn. Daarnaast ben ik acht kilo kwijtgeraakt. Ik ben wel wat spiermassa verloren. Daarom wilde ik wel mijn eiwitrijke voeding blijven nemen. In overleg met de voedingsdeskundige kon dat. Ik zie nu dat ik op bepaalde plekken droogtrek. Dat wil zeggen dat ik vet verlies en spiermassa behoud. Dat is een extra mooie bijkomstigheid. Al staan voor mij de gezonde waarden voorop.”

Overtuigd door resultaten en coaching

“Het leefstijlprogramma heeft mij overtuigd.  En dat komt niet alleen door de resultaten. Het is ook de manier waarop je wordt gecoacht. Als wilt kun je elke dag contact hebben met Win From Within via de app. Dat is een stok achter de deur. Ook het feit dat er een medisch team achter zit, maakt het een betrouwbaar programma. Of het makkelijk is om dit leefstijlprogramma te volgen? Als je echt gemotiveerd bent om aan je gezondheid te werken, dan zeker!”

Erik Veen 
31 jaar

cart