75 procent minder medicijnen en 20 kilo lichter als bonus

“Kort nadat we in 2020 voor de eerste keer in lockdown gingen vanwege corona, was de maat voor mij ineens vol. Ik was weer twee kilo aangekomen. Alleen maar door de wijntjes en hapjes die ik nam om het thuis gezellig te maken. Ik wilde dat niet meer. Ook omdat ik sinds mijn 30ste al de Ziekte van Crohn heb, een chronische darmziekte. Ik slikte daardoor zoveel medicijnen. Door mijn overgewicht werd dat er niet beter op. Ik wilde zo graag gezonder gaan leven. Ik had alleen geen idee hoe ik dat moest aanpakken. Tot ik van vrienden hoorde over het leefstijlprogramma van Win From Within.”

Leven positief veranderd

“Dat heeft mij leven echt positief veranderd. Win From Within heeft mijn lijf én leven doorgelicht. En op basis daarvan kreeg ik persoonlijke adviezen over hoe ik mijn leefstijl zou kunnen veranderen. Al snel bleek dat ik al jaren mijn lichaam had verwaarloosd. En dat klopte wel. Ik was maar doorgegaan met mijn Ziekte van Crohn. Ik trouwde, kreeg kort achter elkaar drie zoons, werkte als zzp’er en probeerde daardoor heel wat ballen hoog te houden. Alles en iedereen kwam op de eerste plaats, ik volgde ergens op plek vijftig.”

Motiverende coaching van dokter Tim

“En dat resulteerde in overgewicht, een hoge bloeddruk en zwaar medicijngebruik. Ik was gewoon ziek geworden van hoe ik leefde. Dokter Tim Schreuder begeleidde mij van A tot Z bij mijn nieuwe levensstijl. Hij deed dat echt op een fantastische en inspirerende manier. Hij bekeek onder meer mijn bloedwaarden, mijn medicijngebruik, mijn slaappatroon en mijn chronische darmziekte. Hij coachte mij echt heel prettig. Elke stap legde hij uit en als ik het even niet zag zitten, motiveerde hij mij altijd weer. Uiteindelijk blijkt gezonder leven helemaal niet zo moeilijk te zijn, als je maar weet hoe het moet.”

Wetenschap zorgt voor succes

“Voedingsdeskundige Leeyèn zorgde op haar beurt dat ik de goede hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten binnenkreeg die horen bij mijn lichaam. Alles wat Win From Within doet is gebaseerd op wetenschap. Dat alles verklaart voor mij ook echt het succes: na zes maanden gebruikte ik 75 procent minder medicijnen, was mijn bloeddruk zoals die hoorde én was ik als bonus ook nog eens 20 kilo lichter. Win From Within is voor mij het bewijs dat je gezond kunt leven, zelfs als je een chronische darmziekte hebt. En mijn nieuwe levensstijl heeft mij trouwens nog iets opgeleverd: ik zet mezelf nu vaker op de eerste plek!”

Carin Hoeksta
47 jaar

cart